Yüz germe operasyonu, tüm estetik operasyonlar içerisinde en çok rağbet gören ve kişiyi en çok başkalaştıran işlemler silsilesidir diyebiliriz. Şayet kişi yüzündeki deformasyonlardan ve cilt sarkıklığından şikayetçi ise yüz germe operasyonu bu durumda çalınacak ilk kapı olmaktadır. Yüz germe operasyonlarında birbirinden değişik yöntemler kullanılmaktadır. Bu yöntemlerin seçimi, cerrahın göreceği uygunluk ile kişinin yaşı, cinsiyeti, yaşlanma derecesi, cildinin mevcut durumu, sigara tüketimi ve kemik yapısı gibi birçok değişkene bağlıdır. Hal böyle olunca, her hastaya özel, farklı yöntemler tercih edilebilmektedir. Kişinin yüz yapısı değerlendirildiğinde ciltteki sarkma oranına bağlı olarak yüz germe operasyonuna alın germe, kaş kaldırma ve göz kapağı estetiği gibi ameliyatlar da eklenebilmektedir.
Ekstrem bir durumla karşılaşılmadığı müddetçe genellikle bu operasyonda kırışıklık ve sarkmaların giderilebilmesi için klasik yüz germe teknikleri uygulanmaktadır. Bu teknik doğrultusunda, kişinin favori bölgesinden başlayarak önce kulak önüne sonra ise kulak arkasına doğru uzanan bir kesi gerçekleştirilir. Bu keside önemli olan cildin altında bulunan dokuların başarılı bir şekilde gerilmesidir. Cildin üzeri adeta bir çarşaf gibi olmalıdır. Cerrah tarafından aşırıya kaçılan bir durumda iyileşme süreci uzakmakta ve bazen yüz bölgesinde iz kalabilmektedir. Bu nedenle operasyon öncesi izlenecek yöntemin hasta ile paylaşılması ve konu ile ilgili bilgilendirilmesi gerekmektedir.
Yüz germe operasyonları ortalama 4 ile 6 saat arasında tamamlanmaktadır. Bu sürenin uzun olmasının sebebi uygulanan işlemler ile bu işlemlerin büyük bir titizlikle gerçekleştiriliyor oluşudur. Operasyon sonrasındaki ilk 3 gün içerisinde hastanın yüzünde ödem ve şişlikler oluşabilmektedir. Bu sürenin ardından şişlikler azalmaya başlayacaktır. Ancak bazı durumlarda hafif düzeyde morluklar da meydana gelebilir. Bu durum olağan akışa dahil olup kişilerin tedirgin olmasına gerek yoktur. Devamındaki 3-4 gün içerisinde de dikişler alınmaktadır. Böylece ortalama on günün sonunda hastanın yüzündeki bütün reaksiyonlar sona ererek istenilen görünüme kavuşulmaktadır.