Kişilerin zaman geçtikçe kendilerinde en çok özen göstermeye başladıkları alanların başında dış görünüm gelmektedir. Bireylerin dış görünümünde en erken farklılık göstermeye başlayan bölümler ise kaşlar ve alın bölgesidir diyebiliriz. Alnın yıllar içerisinde maruz kaldığı ifade hareketleri ile özellikle yüzün üst bölgesi zaman geçtikçe belirli deformasyonlara uğramaktadır. Bu deformasyonlar neticesinde yüz bölgesinde gözlemlenebilen değişiklikler aşağıdaki şekilde sıralanabilir:
- Kaşların aşağı yönde düşmesi ile alın çizgilerinin belirginleşerek derinleşmesi
- Göz bölgesinde oluşan kaz ayakları
- Göz kapaklarında oluşan sarkmalar, yağ bezeleri vb. değişimler
- Yaş ilerlemesi ile birlikte gelen bazı doğal değişikliklerdir.
Bu tip değişimlerin doğal olması kişinin bu değişikliklerden rahatsız olmaması gerektiği anlamına gelmez. Çünkü birey kendisini bu değişimler nedeni ile görsel açıdan yetersiz ya da sağlıksız hissedebilir. Ortaya çıkan bu değişiklikler nedeniyle dışarıdan üzgün yahut yorgun bir imaj çizen kişinin ruh hali de bu yansımalar doğrultusunda şekillenebilmektedir. Bu nedenle sağlık açısından gündelik hayatı sekteye uğratmasa da bu değişimlerin giderilmesi için belirli operasyonlar düzenlenmektedir. Sarkan kaşların ve derinin eski haline getirilebilmesi için cerrahlar tarafından talep eden bireyler üzerinde kaş asma ve alın germe işlemleri uygulanmaktadır.
Kaş asma & kaldırma ve alın germe operasyonları öncesinde genellikle genel anestezi yapılması tercih edilmektedir. İstisnai durumlarda ise cerrahın takdiri ile sedasyon ile de operasyon düzenlenebilir. Genellikle kişi operasyondan sonra aynı gün içerisinde taburcu edilmektedir. Alın germe operasyonunun akabinde alın bölgesinde 2-3 boyunca elastik bandaj uygulaması yapılabilmektedir. Aynı şekilde kaş asma işlemi sonrasında da göz bölgesinde bazı morluk ve ödem oluşumu yaşanabilmektedir. Bu işlem sonra dışavurumların hepsi maksimum 1 hafta içerisinde sona ermektedir.